Yeşil pasaport polisinden birçok soruya cevap
● Merhaba herkese iyi bayramlar dilerim gruba yeni üye oldum. 16 yıllık pasaport polisi olarak burada genel tartışılan konulardan birkaçı hakkında kesin ve net bilgi verebilirim.
● Öncelikle yurt dışına pasaport ile çıkışlarda çocuklar için ebeveynlerinden muvafakat istenmiyor. Çünkü pasaport alım aşamasında bu muvafakat alınmış oluyor (özellikli durumlar hariç, ihtiyaç halinde açıklayabilirim.)
● Pasaportunun cinsine bakılmaksızın, pasaport ile ülke dışına çıkarken 7 yaşından gün almış her T.C. Vatandaşı yurtdışı çıkış harcı ödemek zorundadır. 2024 yılı için 150 TL’dir (Bazı durumlar hariç. TC kimlikle çıkışta, yurtdışı oturuma sahip olmak, çifte vatandaşlık, uçuş mürettebatı vs…)
● Yabancı bir ülkeye giriş için en büyük kriter bir pasaporta ve geçerli bir vizeye sahip olmaktır. Bunun dışında o ülkeye girişte orada bulunmanızı gerektirecek sebepleri gerekçeleri ile birlikte açıklamaniz gerekir. Eğitim amacıyla gittiyseniz, sağlık nedenlerinden dolayı gittiyseniz veya aile birleşimi nedeniyle gittiyseniz öncelikle bu hususları içeren bir vizeye sahip olmanız ve bunu da diğer belgelerle belgelendirmeniz gerekir.
● Bir konuda bir yanlış anlaşılma var. Yeşil pasaport yani hususi damgalı pasaporta sahip olmuş olmanız o ülkeye doğrudan giriş yapabileceğiniz anlamı taşımaz. İkili anlaşmalar gereği hangi ülkelere girişte vizesiz yeşil pasaportla girebileceğiniz Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanıyor.
● Yeşil pasaport ile gittiğiniz ülkeye giriş yapmak istediğinizde bu sadece eğer kabul ediliyorsa o ülkeye vizeden muaf olduğunuz anlamına gelir. Ulkeye kabul edilebilmeniz için o ülkede bulunacağınız süre zarfında geçiminizi nasıl idare ettireceğiniz, geri dönüş biletiniz vesaire gibi hususlarda sorularla karşılaşabilirsiniz ve bunlara mantıklı ve gerekçeli bilgiler vermek durumundasınız. Aksi halde deport edilir ülkeye kabul edilmezsiniz.
● Genellikle Avrupa ülkelerinden Hollanda, Fransa zaman zamanda Belçika yeşil pasaportluları ülkeye doğrudan almak yerine bu tarz sorular ile kabul etmeme cihetine gidiyor.
● Ayrıca size ekstra bir bilgi vereyim. Ulkeye kabul edilmediğinizde geri dönüş masraflarını sizi getiren hava yolunun karşılaması gerekir. Kesinlikle herhangi bir para verme ya da bilet alma yoluna gitmeyin. Sizi mecbur ücretsiz bir şekilde ilk çıkış yaptığınız veya sizi kabul edecek başka bir ülkeye geri getirmek zorundalar. Genellikle bunu koz olarak kullanıp sizden ekstra fazla para alma yoluna gidiyorlar. Hatta kabul edilemez yolcu odası yani INAD odalarında sizin ikame ve iaşeleriniz karşılanmak zorundalar.
● Bunların dışında genellikle Türkiye’den giden kişiler gittikleri ülkeye sahte yeşil pasaport ile girmek istediklerinden yeşil pasaportlulara özellikle dikkat ediyorlar ve kontrol yapıyorlar. Ancak şunu unutmayın bu polisin insiyatifinde ve her polis bunu yapacak diye bir kural yok. Genel görüntünüz, kurallara uyuşunuz, beraberiniz de taşıdığınız eşyalar, bagajlarınız hepsi bir bütün halinde değerlendirildiğinde; eğer sahtecilikle ilgili bir şüphe veya benzerlikle ilgili bir şüpheniz var ise size ekstra soru yöneltebilirler. Bütün bunlardan habersiz amacı sadece o ülkeye turistik gezi yapmak isteyen birisi muhtemelen tüm bu süreçlerden başarıyla geçer. Ancak pasaport polisine orada vereceğiniz cevaplar çok önemli. Gereksiz cevap verirseniz, lafı geveleyip dolandırırsanız, bir belge sunamazsanız, yanınızda yeterli miktarda bir para yoksa veya kredi kartı, bankada hesap bilgileriniz yoksa, geri dönüş biletiniz yoksa, nerede kalacağınızı bir türlü açıklayamıyorsanız ve dil bilmiyorsanız muhtemelen yeşil pasaportlu ya da Schengen vizeli dahi olsanız o ülkeye kabul edilmeyip geri gönderilirsiniz.
● Amacım genel geçer konularda ki ilgili mevzuatı açıklamak ve yapılan uygulamalardan deneyimlerimi aktarmak. Kimseye karşı veya yapılan uygulamalara karşı bir eleştiri yapmıyorum. Her ülke aynı şeyi yapacakta demiyorum. Ancak böyle bir gerçeklikte var.
● Herkese iyi bayramlar dilerim. Selamlar saygılar…
● Bu konularda uzman ve profeyonel bir kamu görevlisi olarak anlaşilir bir dille gerçek bilgileri bizlerle paylastiğiniz için teşekkür ederim.
● Estağfurullah rica ederim. Ben bu konularda hiç bu kadar soru gelebileceğini veya çoğu kişinin bu bilgilere ihtiyaç duyabileceğini bilmiyordum. Eşimin uyarısı ile gruba katıldım. Malum bir polis olarak sosyal medyada paylaşım yapmak çok iyi bir durum değil. Ayrıca gelebilecek eleştirileri göğüslemek de gerekecek ki bu çok olumsuz olursa benim açımdan sıkıntı olur. Umarım faydalı olmuşumdur. Selamlar saygılar…
● gelecek olan eleştirel yorumları hiç bir şekilde nazarı dikkate almayınız moralinizi bozmasın.zira sizin gibi bu konuda bilgili uzman yetkili bir kamu personeli kardeşimizin açıklama yaparak doyurucu bir bilgi vermesi çok faydali olmuştur
● öğretmenin öğrencileriyle yurtdışına çıkışında muvafakatname gereklşmi dir acaba veya hangi durumlarda gereklidir öğrenciler yeşil ve gri pasaportlu
● Merhaba. Pasaport ile çıkışlarda biz muvafakat istemiyoruz. Ancak sizin kendi iç işleriniz ile ilgili gerekli ise bilmiyorum o hususları.
● merhabalar. Yeşil pasaportum süresi dolmak üzere 5 yil daha uzatmayi düşünüyorum ama bazı ülkelerde süresi uzatılmış pasaportlar ile giriş çıkışlarda sorun cikardiklarini duydum.bu doğrumu.yakin zamanda avusturyaya gideceğim süresini uzatmakmi yoksa yeniden çıkarmak mi gerekir
● Bilgim yok bu konuda. Kabul edilmeyeninde başka bir sebebi vardır mutlaka. Yenilemeniz uygun olur bence…
● tşkler
●
● Teşekürler
● Bilgileriniz çok açıklayıcı idi
● Keşke şu yeşil pasaportlularda 6 meselesine de netlik getirse idiniz..bilgiler için teşekkürler
● Merhaba 6 meselesini anlayamadım.
● , Turistik 1 haftalık geziler yapıyorum.Yeşil pasaportluyum, geçen hafta Belgrat a gidecektim.5 ay vardı Pasaportumun bitmesine.6 dan az geri çevrebilirler dedi, otobüs firması ben de yönümü Kavalaya çevirdim. Şimdi önümüzdeki hafta yeş …
● Bu durum o ülkenin kabulü ile ilgili. Şöyle düşünün yeşil pasaport ile 180 gün içinde 90 gün vizeden muaf oluyorsunuz. Bu süre içinde pasaportunuzun süresi bitecek yani orada bulunma hakkını kaybedeceksiniz. Gayet makul bir uygulama.
● tam anlayamadım, şimdi net anlamak istediğim, 4 ay var bitimine , 1 hafta gezip gelemez miyim Fransa’ya İtalya ya….
● Ya süresi içinde çıkış yapmazsanız ne olacak. O yüzden aşağı yukarı tüm ülkeler en az 6 ay geçerli pasaport ister.
● mecburum dönmeye memurum çalışıyorum ….2 haftadan fazla gezemem.
● Leyla Hanım bu şahsınızın özel durumu ile ilgili bir konu değil. Düşünün bir ülke neden uğraşsın bu durumla. Kural net. Sizin bu durumda esnemeniz gerekir. Bu arada sizi eleştirmek için yazmadım tahmin ediyorum da durumunuzu. Genele bir açıklama olsun diye açıklama gereği duydum. Selamlar…
● sevgiler selamlar
● Yani; bordo veya yeşil farketmez pas. bitimine 6 ay kaldı ise yenisini çıkarın diyorsunuz değil mi?
● Eğer sürekli giriş çıkışınız varsa yenilemenizde fayda var. Bizlik sorun yok ancak ilgili ülke kabul etmeyebilir.
● Pardon yanlışlıkla dokundum,silemedim
● merhabalar Deniz bey
● yeşil pasaport ile d tipi işçi vizesi aldım ÇEKYA’dan ve 2 aydır burdayım. Oturum kartımı 2 yıl olarak aldım. birkaç sorum olacak: yeşil pasaportla 3 aydan fazla yurtdışında kalmam sorun olur mu? ya da oturum aldığım için pasaportun 180 gun ıcınde 90 gun kalma kuralı benım ıcın gecersız mı oluyor? pasaportum iptal olur mu?
● Bordo pasaport ve oturum kartı ile de çıkabilir miyim?
● Oturum kartım 2 yıllık olduğundan bende yurtdışı çıkış harcı odemesinden muaf mıyım?
● Çekya’ya direkt gitmeden Almanya’ya uçsam ve sonra ordan Çekya’ya geçsem sorun olur mu?
●
● Merhaba oturum aldığınız için yurt dışı çıkış harcı ödemezsiniz. Oturum süresi içinde giriş çıkışlarınızda herhangi bir sorun olmaz. İster yeşil ister bordo passla vizeden ve belirtilen sürelerden muaf olursunuz. 3 ay veya aralıksız 2 yıl kalsanız bile vize ihlaline düşmezsiniz. Yeşil pasaportunuz iptal olur mu kısmı ise tamamen hak sahibi oluş şeklinizle ilgili. Hala o konumu koruyorsaniz bir sıkıntı olmaz. Çekya’ya baska bir ulkeden de geçiş yapsaniz bir sorun olacağını zannetmiyorum. Çünkü vize ayri birsey oturum bambaska bir şey. Selamlar…
● valla çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Birçok soruma cevap buldum. Varolun.
● Estağfurullah. Sizde sağolun…
● merhaba yeniden. Türkiyeden çıkışta pasaportumuza damga vurulmamasını istersek olur mu? Aynısını yurtdışında başka ülkelerden de isteyebiliyor muyuz?
● Yurtdışını bilmiyorum ama ulkemizden cikis veya girişte isterseniz mühür vurulmayabilir.
● çok teşekkürler
● tekrar merhabalar. bir yakınımız almanyada suresız oturumu var ve askerlık tecılı bu yıl aralıkta bıtıyor.38 yasında. havalımanında tecıl bıtısınde tutuklarlar mı?
● ceza mı yazarlar?
● tekrar tedıl hakkı var mıdır
● üzgünüm tüm bunların cevabı bende yok. Ilgili mevzuati takip etmenizi öneririm. Bir de mümkünse alakasız kişilerin söylediği şeylere inanmamanizi.
● tesekkurler
● Bilgi için teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Extra bilgide ülkeye kabul edilmediğinizde sizi getiren uçak şirketi ücretsiz dönüşünüzü sağlamak zorunda demişsiniz. Bu bir mevzuat mı? Yazılı olarak nerede bulabiliriz bu bilgiyi?
● Merhaba evet bu bir mevzuat hükmüdür. “HAVA YOLU TAŞIYICILARININ YÜKÜMLÜLÜKLERİNE İLİŞKİN USUL VE
● ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK” isimli yönetmelik. Burada bahsedilen hususlar genel olarak tüm ülkeleri kapsar yani ortaktır. Selamlar…
● 5. Maddenin 2(b) fıkrasında mevcut. Ayrıca diğer detayları da buradan öğrenebilirsiniz. Tabiki bu husus bizim ülke ile ilgili ancak dayanak ICAO olduğu için tüm ülkeler için aşağı yukarı aynı uygulama mevcuttur.
● çok teşekkür ediyorum. Umarım ihtiyaç olmaz ama yasal dayanakla tartışmak faydalı olacaktır
● özür okurken elim değdi
● Genellikle masrafları size yıkarlar. Ya da sizi 3. bir ülkeye göndermek istemezler. Hatta son dakika yapılır bu işlemler ve en üst sınıftan bilet fiyatı isterler.
● bu benim için yeni bir bilgi oldu. Teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum.
● yurtdışı seyahatlerimiz de çok gerekli olan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
● Ben de size soru sormak istiyorum. Çünkü bu konuyla ilgili çok fazla kirli bilgi var. Boşanan ve çocukların velayeti kendinde olan anne veya baba, çocuğuyla yurt dışına çıktığında, eski eşinden 18 yaş altı çocuğu için muvafakatname alması gerekir mi, pasaport polisinin bunu sorma hakkı var mı?
● Merhaba. Bu husus daha çok pasaport alım aşamasında olur. Pasaport aldıktan sonra zaten ebeveynleri muvafakat vermiş demektir. Ancak çocuğun alıkonulmasi, kaçırılmasi gibi bir durum söz konusu ise veya şikayet vs gibi bir durum varsa o zaman durum değişir. Ayrıca polis herhangi bir şeyden şüphelendi veya ekrandan bir uyarı aldıysa bunu teyit etmek için ekstra inceleme yapabilir. Selamlar…
● ben özellikle muvakafakatname aldım yanıma ve içeriğine de gerekli olan ülke isimlerinide yazdırdım ki olası bir menfi bir durumda ispatı kolay olsun, sorguya girersek takılmayalım diye veyahut istenirse göstermek için.
● bence ülke ismi yazdırmasaniz daha iyi olurdu. Tek başına yurt dışına çıkabilir , vize alabilir vs.. yazdırdaniz bir başka ülkeye giderken de kullanabilirdiniz.Biz yurt dışına öğrenci götürüyoruz dil okulu için, ve muvafakatnamelerde bunun yazılmasını istiyoruz. Belirli bir kişiyle gidebilir yazilmayacak, ülke ismi yazilmayacak. İyi günler dilerim .
● ABD ve Avrupa ülkeleri şeklinde yazdırdım sadece, ABD vizemiz var. ABD vizesi ile girişte menfi bir durum yaşanırsa diye yazdırdım. Ayrıca yazdırmamın sebeplerinden biri ABD vizesini alırken sıkıntı çıkarmasınlar diye yazdırmıştım. Amacım zat …
● merhaba tekrar, gideceğiniz ülke girişlerinde kimse sormaz, çünkü onları ilgilendirmez konu. Eger cocuk kaçırma vs varsa o vatandaşı olunan ülkenin sorunudur. İyi seyahetler dilerim.
● internette ki bilgilerden yola çıkarak hazırlık yapmıştım, esasında birileri bana kızıpta çocuk kaçırma olmadığını yazılı olarak ispat etmenin en kolay yolu diye düşünüyorum. Ne olur ne olmaz mantığı bizdeki.
● Deniz Sönmezer, bir sorum olacaktı. Kıbrıs ta öğrencilikten dolayı oturumu olan bir öğrenci heehangi bir ülkeye giderken yurtdışı çıkış harcı öder mi?
● Kıbrıs’a gidiyorsa ödemez çünkü KKTC de oturumu var, ancak baska bir ülkeye giderse ödemesi gerekir.
● yani sadece oturumu olan ülkeye mi ödemiyor.
● şöyle söyleyeyim, KKTC konusu ayri ve sadece bizle ilgili bir husus. Ancak AB veya diger ülke oturumları farklı. Kıbrıs dışında AB ye vs giderken yurtdışı çıkış harcı alınır. Ancak detay bir konu araştırıp size döneyim.
● şimdi sordum ilgilisine, önceden aynen dediğim gibiymiş, ancak sonradan değişmiş bu kural. TC Vatandaşı herhangi bir ülkeden oturum aldiysa yurtdışı çıkışında harçtan muafiyet kazaniyor. Beni de duzelttiginiz için teşekkürler. Istisna bir uygulama. Harctan muafsiniz bu durumda. Selamlar…
● çok teşekkür ederim.
● Merhaba Deniz bey ben de bir soru sormak istiyorum.
● Yeşil pasaportumuzla daha önce Kanada ya turist vizesi alarak kızım a gittik ve döndük.
● Şimdi tekrar gitmek istiyoruz. Temmuz ayın da gitmemiz gerekli pasaport ve vize mizin süresi aralıkta sona eriyor.Pasaport ve vize mizin süresine 5ay kaldığı için
● Tekrar pasaport almak istiyorum.
● Sorum şu
● Vizemiz var olan pasaport ta olacağı için yeni pasaport lâ birlikte eski pasaportu vize için kullanabilirmiyim
● tabiki. Örnek verecek olursam abd genelde 10 yıl vize verir ve vizenin olduğu pasaportun süresi dolduğunda yeni pasaport ve vizeli pasaportunuzla giriş yaparsınız.
● Teşekkürler
● Merhaba evet. Eski pasaportunuzu atmayın. Vizenizin olduğu bölümü yeni pasaportunuzla birlikte kullanabilirsiniz. Ancak siz kesinlikle eski pasaportunuzda sayfaları yırtma, tahrip etme vs yoluna gitmeyin. Olduğu gibi dursun. Selamlar…
● DenizSönmezer Çok teşekkürler
● Deniz bey yeşil pasaportla umreye gidersek ABD ülkeye almıyor muş belli bir süre mi hep mi ABD oğlum yaşıyor bilgi verirseniz sevinirim
● Merhaba böyle bir şey söz konusu değil. ABD için hangi pasaport olursa olsun ABD Konsolosluğundan vize almalısınız. Bu durum KKTC-GKRK-TR-Yunanistan-Çin-Tayvan vs gibi benzeri bir kaç ülkede var. Onda da pasaportun dışında ayrı bir kağıda mühür vuruluyor. Yani aslında yine bir sorun olmuyor. Ancak İran’a sürekli giriş çıkışınız varsa ABD size vize vermeyebilir. Selamlar…
● vizem var yine de korkuyorum ABD ye giremezsem
● Erkekler askerlik sonrası olmak üzere erkek/kadın isterse pasaportuna mühür vurdurmayabilir. Mühür istemediğinizi pasaport polisine söylemeniz yeterli. Ancak bu husus bizim ülkemiz için geçerli. Herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. …
● çok teşekkürler eşim çok istiyor kısmet tabii inşallah nasip olur
● Merhaba cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Yeşil pasaportumun süresi dolmak üzere olduğundan yarın uzatma randevu alma gideceğim. Ancak üzerinde 10 yıllık ABD vizem var, Yeni alacağım defterde bu vize olmayacağından ne yapmam gerekli veya bu vizeyi yeni deftere ne şekilde aktarabiliriz tekrar teşekkürler
● Suresi biten pasaportunuzu yaninizda taşıyabilirsiniz. Ancak eski pasaporta tahribat yapmayınız size verildiği sekilde muhafaza ediniz. Nüfus muhtemelen delip size verecektir. Herhangi bir sıkıntı olmadan kullanabilirsiniz.
● çok çok teşekkürler
● pasaportun delme işlemi sırasında vizeye zarar gelmemesine dikkat edin
● çok çok teşekkür ediyorum
● Deniz kardesim aciklamalarin icin once tesekkur ederim.bende birsey sormak istiyorum
● Eski esim ingilizdi bisandik. 6 yasinda oglum var cifte vatandas ortak velayetimiz var.ingiliz pasaportu var ona yesil pasaport alirsam muvaffakatnameye gerek kalmadan herhangi bir izin almadan onunla yurt disina cikabilirmiyim?
● Merhaba. Öncelikle çocuk için yeşil pasaport alırken annesinin muvafakatı gerekecek. Bence hiç gerek yok. Hali hazırda UK Pasaportu varsa yeşil pasaporta neden gerek olsun. Bu arada bir yabancının (çocuğunuz UK passli olduğu için) ülkemizden yurt dışına çıkışında muvafakat var mı yok mu diye bir kontrol yok zaten. Diyelim ki aldınız yeşil pasaport muvafakata bir daha ihtiyaç duymazsanız. Selamlar…
● bosanmis oldugumuz ve cikista annesinin yanimizda olmadigi icin sorun olurmu diye dusunmustum
● Herhangi bir yabancının özel durumu kontrol edilmiyor. TC vatandaşı olarakta eğer yeşil pasaport alırsanız muvafakata gerek kalmayacak.
● cok tesekkur ederim iyi geceler
● Merhaba bilgilendirme için teşekkür ederim bir sorum olacaktı yurt dışında öğrenci olan kızıma yeşil pasaport nasıl alabilirim? Okulundan aldığım öğrenci belgesi yeterli olur mu? Saygılar
● yeşil pasaport ile ilgili belgelerinizi kızınıza yollayın, o da öğrenci belgesi ile bulunduğu ülkedeki konsolosluğa başvurup alabiliyor.
● çok teşekkür ederim
● Bunu nüfus müdürlüğüne sorsanız daha uygun olur. Selamlar…
● çok teşekkür ederim saygılar
● Hele şükür. Şu noter muvafakat sorularına cvp vermekten bıkmıştık. Israrla noter diyenler okusun
● Adem Bey her yolcunun durumu kendine has. Çünkü ekranda çıkan uyarı önemli veya o yolcunun risk ve profil analizi veya davranış tespiti şahsa özel. Pasaport polisi daha çok pasaport ve vize sahteciliği ile ilgilenir. Bir şüphe durumunda ekstra sorular sorabilir. Ancak bu durumdan muvafakat isteniyor anlamı çıkmaz. Belki sadece o yolcu özelinde isteniyordur. Geneli kapsamaz. Selamlar…
● 18 yaş altı kızım tek çıktı ve pasaport polisi muvaffaknamesini görmek istemiş biz aldık
● Bilgi için çok teşekkürler Deniz Sönmezer Bey. Ben haftaya ilk kez ve tek basıma kızımın yanına Almanya’ ya gideceğim. Damadım oradan gidiş geliş biletimi aldı. Yurtdışı cıkıs belgesi alacak mıyım, nereden alacağim, gitmeden kaç gün önce almalıyim? Cevaplarsanız memnun olurum, şimdiden teşekkürler. Yeşil pasaportluyum
● Merhaba. Filiz Hanım neyi kastettiğinizi anlayamadım? Pasaportunuz varsa, vizenizde varsa sorun yok. Selamlar…
● cevabınız 8çin teşekkürler , yurtdışı çıkış harcı alacak mıyım diye sormuştum. Yeşil pasaportluyum.
● evet, mecbur
● teşekkürler
● Aracımızla sınır kapılarından geçerken oldukça sorgulandık. Her ülkenin polisi farklı sorular sordu. Ortak soru nereden gelip nereye gidiyorsunuz, ne yapacaksınız, ne kadar kalacaksınızdı.
● Merhaba. Bazen polisin merakından, bazen görünüşünüzden dolayı ekstra sorularla karşılaşabilirsiniz. Bazen de tamamen siyasi bir baskı için oluyor bu durum. Örneğin Sırbistan’da ki uygulamalar.
● Evet sırbistan garip problem devlet.
● Oğlumu Sömestre tatilinde 13 günlüğüne Almanya’ya gönderdim.10 mayısta 25 yaşından dolayı pasaportun son günü.Yani 93 gün kala çıkış yaptı . Türk pasaport polisi Alman polisi pasaportun süresi orada 13 gün kalacağını söyleyince sorun çıkarabilir dedi. Ben oğluma eğer Alman polisi bunu söylerse hemen inince dönüş biletini 10 gün önceye çek 3 gün içinde geri dön ilerde Şengen vizesiyle gitmek istediğinde ” sen fazladan 10 gün kalmışsın ” diye vize vermezlerse bu riske girme dedim. Polis bir şey dememiş . Bu sorun ilerde başına çıkabilir mi?Yani 90 günden daha kısa pasaportla giremiyorsun . Ama orada kalma ile ilgili bir sınırlama var mı Yoksa girdikten sonra sınırlama 90 gün veya pasaportun geçerlik süresi mi?
● Ne güzel derlemiş toparlamişsiniz gerekli bilgileri. Insallah herkes bir kez okur da hep ayni seyler dönüp durmaz. Benden de bir soru: Yesille Almanyaya gittiniz, 3 ay kaldiniz yurda döndünüz. Tekrar Almanya’ya gidebilmek icin ne kadar bir sürenin gecmesi gerekir?
● Merhaba en çok hata yapılan konulardan birisi de bu.
● Bu vesileyle açıklamak isterim;
● Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya’ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
● Bu 180 günlük süre kesinlikle Ocak-Temmuz/Temmuz-Aralık ayları arası değildir. Bir örnekle açıklayayım;
● -14.04.2024 tarihi itibariyle Almanya’ya giriş yaptınız diyelim.
● -14.10.2024 tarihine kadar multiple (çoklu) süreler toplamda parça parça veya bütün halinde 90 gün kalabilirsiniz.
● -İkinci 6 ay ise 14.10.2024 tarihi itibariyle başlar.
● -14.04.2024 tarihi itibariyle tek seferde 90 gün kaldınız diyelim. 14.07.2024 den itibaren vize ihlaline düşersiniz. Diyelim ki tam da 90 gün bitince çıkış yaptınız yani 14.07.2024 de çıkış yaptınız. Tekrar giriş tarihiniz 180 günlük süre bitimi yani 14.10.2024 tarihi olacaktır. (Gün hesabını kabaca yaptım. 1-2 gün sapabilir.)
● -Önemli not 1; diyelim ki vize ihlali yaptınız, size bir ceza ücreti çıkacaktır. Bunu mutlaka ödeyiniz aksi halde çok daha uzun süreler giriş yasağı alabilirsiniz.
● -Önemli not 2; eğer çoklu süreler giriş çıkışınız varsa ve bu yıllara dağılmışsa daha bunu hesaplayacak kişi kolay kolay çıkmaz. İçiniz rahat olsun…
● cok cok tesekkürler. Evet en anlasilamayan konu buydu, süper acikladiniz. Sağolun
● Yeşil pasaport kullanan erkek çocukları 23 yaşında mezun olursa, öğrenci olmadıkları zaman yine de 25 yaşına kadar yeşil pasaport kullanabilirler mi acaba?
● Fatma Hanım pasaport alım konusu bizlik degil. Bize geldiğinde ekranda bir tahdit çıkmazsa kullanabilir. Nüfusla görüşmenizi tavsiye ederim. Selamlar…
● çok teşekkür ederim
● Merhaba,İtalya’nın verdiği schengen vizesi ile İsviçre’ye gidilebilir mi
● Teşekkür ederim
● Merhaba. Evet girebilirsiniz. Ancak bazı ülkeler schengen vizesi hangi ülkeye aitse ilk oraya giriş yapmanızı istiyorlar. Bilginiz olsun. Selamlar…
● teşekkür ederim
● Deniz Sönmezer bey merhabalar. Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
● Çocuklar 25 yaşına kadar yeşil pasaport alabiliyor ancak yukarıda yorumlarda anlattığınız üzere 180 gün olayından dolayı son 6 ayında pasaportla yurtdışına çıkış yapamıyorlar. Bu süreçte bordo pasaport alıp, son 6 ayı kalan yeşil pasaportunu vize muafiyeti için kullanabilir mi?
● Yanıtınız için şimdiden teşekkürler
● Merhaba. Sorunuz çok güzel ve çok ayrıntı. Öncelikle sadece bir pasaportla yurtdışına çıkabilirsiniz. Bu da eğer umuma mahsus (bordo) pass olacaksa vizeye tabisiniz. Yeşil pasaportu kullanamazsınız. Selamlar…
● yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bu durumda çocuklarımızın yeşil pasaportu fiilen 24.5 yaşına kadar kullanılabilir durumda oluyor o zaman.
● Tekrar teşekkür ederim.
● İyi Pazar’lar diliyorum
● Fransa’da bir kere beni almak istememişlerdi, gerçi o zaman gri pasaportla gitmiştim. Ortalığı ayağa kaldırdım, aldılar beni ülkeye Aynı sorunu bağımsız Irlanda’da yaşadım ( gerçi onlarin derdi Ingiltere’den oraya gitmiş olmamdı) ama o zaman pek kavga edesim yoktu, iyi dedim ilk uçakla geri giderim. Sakinliğim karşısında şaşırıp bu seferde bu yüzden içeri aldıydılar. Yeşil pasaporta gelince, Şubat 2024’te Sabiha Gökçen’den geri döndüm, zira pasaportumun 89 günü kalmıştı. Ilginç olan 2 kez Viyana’ya gitme girişiminde bulunup, ikisinde de gidememem. Uçüncü girişimi bu yıl Temmuz’da yapmayı planlıyorum. Ama bu sefer bileti Viyana’ya almadım. Prag’dan geçmeyi planlıyorum. Bu pasaport olayları sıkıntılı olabiliyor bazen. Mesela bir seferinde de Fas’ta pisliğine ayağımdaki çoraı bile çıkararak aramışlardı. Tabi orada delirdim, deport bile etseler umrumda olmazdı. Orada uyuz görevliye çok sert bir şekilde tepki göstermiştim. Yeşil pasaportla şimdilik Azarbeycan ve Tunus’a gittim. Oralarda sorun yaşamadım ama gri pasaportla epey macera yaşadım. Mesela bir keresinde de bu gri pasaportu ve cüzdanımı çaldırdım. Italya’da konsolusluktan aldığım kağıtla bir hafta gezdim. Ancak Yunanistan sınır kapısından Türkiye’ye girişim maalesef pek kolay olmadı. Yanımda arkadaşım vardı, onun şahitliği ve Italyan polisinden aldığım evrak sayesinde kimliksiz, beş parasız ülkeme girebildim. Yeşil pasaportun ilk azizliğini bu yıl yaşadım ama umarım gri pasaportla yaşadığım maceraları yeşille yaşamam
● Geçmiş olsun. Bu konuda siz epey deneyim yaşamışsınız. Umarım tekrarı olmaz.
● bizden uzak dur. şaka şaka. geçmiş olsun.
● ben yeni aldım 16 yaşında oğlumla beraber İtalya seyahatimiz olacağı için sorduk haziranda zorunlu dediler seyahat firmasından, heryerde de zorunlu yazıyor..boşanmış olun veya olmayın eşler birlikte çıkmıyorsa noterden birlikte gidip almak zorundasınız…çünkü çocuğu kaçırmadığınızı ispat etmeniz gerekiyor..örnek;
● Merhaba. Yurtdışına pasaport ile çıkışlarda 18 yaş altındaki çocuklar için muvafakat zorunlu değil ve istenmemektedir. Pasaport alım sürecinde bu işlemler yerine getirilmektedir. İlgili ve yetkili kişiden edinmediğiniz bilginin bir kıymeti olmadığı gibi size meşakkati çoktur. Selamlar…
● Noterler yeterince bilgili ve yetkilidir diye düşünüyorum..gerek görmeyen almasın..
● Merhaba velayeti boşanmış anne/babalarda olan çocuk ile yurtdışına çıkışta noter vekaleti zorunlu diye biliyorum. Bir kaç kez soruldu. Bir kaç kezde soran olmadı. Sistemde gördükleri için sormadılar diye düşünüyorum. Açıklamalara ek olarak sormak istedim.
● Velayet kimde ise o çıkarabiliyor. Diğerine muvafakatname alınır.
● Merhaba. Yurtdışına pasaport ile çıkışta kimseye muvafakat sorulmuyor. Selamlar…
● Harikasınız teşekkür ederim.nüfus memuruyum ben de fakat bi kaç şüpheye düşülen durumlar oluyor pasaport işleminde. Örneğin 18-25 aralıgındaki çocuk yeşil pasaport aldı, fakat daha sonra süresi varken sigortalı işe girdi. Sistem uyarı veriyor mu? Yeşili daha sonra bordoya çevirmeli mi?
● Merhaba. Bu konuda detaylı açıklama içeren yeni bir ileti yazdım ancak henüz onaylanmadı. Yayınlanınca sorunuza cevap bulabilirsiniz. Selamlar…
● harikasınız bu arada, hayranlıkla okudum hepsi bana cok lazım bilgiler
● Bende birsey sormak istiyorum karavan ile çıkışlarda dikkat edilmesi gereken özel bir durum var mı ?
● Ülkeden çıkış hep aynı, ekstra gümrük ile ilgili bağlayıcı kurallar olabilir. Bizim alanımız pasaport ve ülkeye kabul işlemleri. Bu konuda detay bilgiye sahip değilim.
● teşekkür ederim
● Bilgilendirme ve sabrınız için teşekkür ederiz. Kişisel olarak yaşanan olumlu ya da olumsuz örneklerden genelleme yapanlara bir şey söylemek gerekli ama çok faydalı olmuyor. Yerli yabancı aynı sınır kapılarında değişik zamanlardaki değişkenlere (yoğunluk, terörizm, ihbar, siyasi ilişkiler vb.) göre ve değişik memurların farklı uygulamaları oluyor. Bizim için standart ve sürekli fiili uygulamalar ile kuralları iyi bilmemiz önemli. Tekrar teşekkür ederiz.
● Teşekkür ederim eklemeler için. Evet herşey usulüne uygun da olsa o anki siyasi durum veya gelişmeleri bizde baskı unsuru olarak kullanıyorlar. Örneğin yurt dışından gelen Türklerin ekstra aramaya tabi tutulup üzerlerinde çıkan paralara el konulması gibi. Bu çok komplike bir durum. Amaç yeşil passla turistik gezi ise herhangi bir sorun yok.
● Ne güzel bilgiler vermişsiniz , yeşil pasaportumuzu 6 ay önce yeniledik ama yurt dışına çıkmadık daha önceki pasaportlarımızda daha önce defalarca yurt dışına çıktığımız görülüyor yurt dışına çıkarken onları da yanımıza alsak gümrük geçişlerinde sorun olursa göstersek faydası olurmu diye merak ettim teşekkürler.
● Canan Hanım merhaba. Biz zaten sizin tüm giriş çıkışlarınizi görüyoruz bizlik sorun yok. Muhtemelen herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız ancak içiniz rahat olsun diye de eğer sorulursa göstermek için yanınızda bulunsun. Selamlar…
● Hap bilgi dediğimiz tür bilgiler çok iyi olmuş. Bu post tam kayıt edilmelik bir post.
● Yinede bir sorum var. Kimlik ile çıkışta yurtdisi cikis harci ödenmiyor dediniz. Batum için sarp kapısından çıktık kimlik ile ve çıkış harcı ödedik. Bu nedir peki
● mesai baslayinca hepsinin son durumunu mevzuat olarak paylaşmak doğru olacak sanırım. Hem elinizde doküman olur hemde herkes bilgilenir. Selamlar…
● Deniz bey geçenlerde benim de sorduğum bir konuydu çok teşekkürler. Burada bir yanlış anlaşılmamaya mahal vermemek için hem sormak hem de netleştirmek isterim. Tr mevzuatına göre velayet kimdeyse o kişi yeşil pasaportu herhangi bir muvafakat aranmaksızın alabiliyor, çünkü tc de velayet her türlü tasarruf yetkisini veriyor buna çocuğun yurtdışı seyahati dahildir. Trden çıkışta da sizin de dediğiniz gibi muvafakatname aranmıyor. Asıl sorun sanıyorum karşı ülkede, gidilen ülke görevlilerinin çocuk konusunda riske girmemek için bu belgeyi isteyebildiği söyleniyor. Dolayısıyla bu muvafakat olayı Tc için gerekli değil, diğer ülkelerin girişlerinde ise bu belgeyi istemeyeceklerinin bir garantisi yok diye anlıyorum, yanlış biliyorsam lütfen düzeltin, belirsizlik Tc de değil yani aslında, tamamen gidilen ülkeyle alakalı durum değil mi?
● Merhaba dediğinize katılıyorum. Biz muvafakat istemiyoruz. Lakin gidilen ülke ister mi diye düşünüyorum. Bazı özel durumların haricinde onlarında isteyeceğini zannetmiyorum. İstenilen durumlar geneli kapsamaz. Her gün yüzlerce çocuk (18 yaş altı) yurtdışına gidiyor ve daha dönen görmedim (özel durumu olanlar hariç). Selamlar…
● Merhaba, hangi durumlarda ebeveynlerden muvafakatname istenir, açar mısınız size zahmet?
● Merhaba. TC kimlik kartınızla çıkış yaptığınız da muvafakat istenir. Ebeveynlerinden birisi yoksa diğerinin muvafakati aranır. Önümüzdeki ekranda uyarı alınmışsa ki bu genellikle adli/idari vakadir. Çocuğun alıkonulmasi veya kaçırılması durumu söz konusu ise. Ki bu durum çok olur. Genellikle bir şikayet veya ihbar olur…
● Merhabalar benim soyle bir sorum olacak. 20 yaşındaki universite öğrencisi kizimin yesil pasaportunu 2029 a kadar yeniledik. Yaşım gereği 5 yıllık uzattılar. Asıl sorum kizim öğrenciyken part time sigortalı bir işe girse yesil pasaportu iptal edilir mi.
● Merhaba. Konu nüfus müdürlüğünün olmakla birlikte mevzuatı şu şekildedir.
● Ergin olan çocukların Ebeveynlerinden Yararlanarak Hizmet ve Hususi Pasaport Alabilmeleri İçin Gerekli Şartlar;
● 1-İş sahibi olmamak
● 2- Bekar olmak
● 3-Hak sahibi ebeveyni ile birlikte yaşamak.
● 4- 25 Yaşını doldurmamış olmak
● 5- Öğrenci olmak (Öğrenci olduğuna dair okullarından alınmış e-imzalı veya ıslak imzalı veya e-devletten alınmış öğrenci belgesi. (60 gün süreli)
● 6- Stajyer olarak çalışanlardan Sosyal Güvenlik Kurumundan ıslak imzalı kaşeli mühürlü stajyer olduğunu gösterir belge istenmektedir.
● Velayeti bende olan 5,5 yaşındaki çocuğum için pasaport çıkarırken karşı taraftan muvafakatname istemediler. Yeşil pasaport çıkartmıştım
● sanırım velayeti sizde olduğu için. Nüfus müdürlüğü ile görüşmek gerekir.
● TC kimlikle çıkışta yurtdışı çıkış harcı ödenmiyor yazmışsınız, Gürcistan’a kimlikle gidilebiliyor, ama 150 TL harç da ödeniyor. Uygulama yanlış mı acaba?
● Merhaba. Bir sonraki iletide tum detaylari acikladim. Haklisiniz bu arada, bu konuya da ayrica yer verdim. Selamlar…
● MotoKaravan ‘da elektrikli scooter varsa sorun olur mu ? Sınır kapısından 2. araç ile geçişe izin verilmiyor diye duymuştum…
● Merhaba. Konu Gümrük Müdürlüğü ile ilgili benim bir bilgim yok. Selamlar…
● Merhaba , hususi olarak kullanılan ve şahısa ait hafif ticari araçla yurtdışına çıkışta yeşil sigorta hariç başka bir evrak isteniyor mu ?
● Korhan Bey merhaba. Gümrük ile ilgili hususlar hiç bilgim yok. Selamlar…
● Yazın 15 yasındaki oglumu tek Basına Belçika ya göndericem 1 haftalık. Yanında ebeveyn olmayacak. Dönüste abisi ile dönecek. Muvakkatname gerekir mi…
● Aynur Hanım aynı sorular aynı konu etrafında dönüyor. İhtiyaç yok muvafakata…
● Tesekkur ederim oncelikle.oglum ogrenci yazin calisiyor 21 yasinda yurt dışına cikmasinda sezonluk sgkli calismasi sıkınti olurmu?
● Merhaba. Sanırım oğlunuzun yeşil pasaportu var. Sigorta başlangıcı yapılınca yeşil pasaport hakkını kaybediyor bildiğim kadarıyla. Nüfus müdürlüğüne sormak gerekir. Selamlar…
● Deniz Bey,bende yeşil pasaportun yanında bir de Bulgaristan pasaportum var,mesela son seyahatimde Bulgar pasaportuyla çıkıp yeşil pasaportla girdim,daha sonra bunun bir sıkıntısı çıkar mı yoksa zaten sistemde 2 pasaport da görünüyor mu?
● Bu konudaki kural şu; hangi passla giriş yapıldı ise onunla çıkış yapılması ya da tersi. Bu konu daha çok yurtdışı çıkış harcı ödememek için kullanılıyor. Farketmez hangisini kullanmak isterseniz onu kullanabilirsiniz. Selamlar…
● Merhabalar benim de sorum var. İnternet bankaciligindan harç pulu almıştım ama Yunanistan’a giderken çıkış yapan polis ben ekranda göremiyorum dedi ve orada çıkış pulu almak zorunda kalmıştım ama İnternet bankaciligindan ödeme yapip cikis harc pulu aldım ve bu şekilde havalimanindan binlerce defa çıkış yaptım hiç sorun yaşamadım. Sorun neden olabilir sizce kara sınırından çıkarken 2 defa ayni sorunu yasadim.? İnternet bankaciligindan aldığım harç pulunu kara sınırından görmüyoruz biz ekranda diyorlar
● Dekontun çıktısını almanız ve göstermeniz yeterli olurdu.
● Dil bilmiyorsanız muhtemelen kabul edilmiyorsunuz ne demek? böyle bir şey yok
● Yasemin Hanım lütfen tekrar okuyun açıklamayı. Aradan cımbızla bir kelime çekerseniz konu eksik kalır. Bu arada 10 tane dil bilmeniz de fayda etmeyebilir…
● en güzel sen biliyorsun
● , Dolandırıcılığın gözaçıklık , saygısızlığın özgüven, patavatsızliğın dobralik, laubaliliğin samimiyet yerine geçtiği şu zamanda üslûp ve niyetiniz etkiledi. Harikasınız!
● Teşekkür ederim. Selamlar…
● Deniz hanım merhaba, size bir şey sormak istiyorum. Tüm yazılarınızı merakla okudum, hepsinden çok bilgi aldım. Sadece bir konuda kafam karıştı, dil bilmenin öneminden bahsetmişsiniz. Atıyorum Almanya’ya gitmek istiyorum ve hava alanında bulunan görevl …
● Merhaba. Sadece süreci yönetmeniz açısından size çok kolaylık sağlayacaktır. Aksi halde zaten durumunu açıklayamayan, bir belge sunamayan bir de dil bilmeyen birinin işi zor olacaktır.
● Eşler ayrı çıkarsa muvaffakatname isteniyor, başıma geldi. Hızlı olmak adına Eşimle bir çocuk yan bankodan benle bir çocuk diğer bankodan geçmeye çalıştık istanbulda, polis muvafaktname isteyince birleşip geçtik
●
● ayrı çıkışı kastettim ben ve meslektaşlarınız istedi
● Ben 13 yaşındaki kızımla İsviçreye gittim Kasım 2023 ayında . Muvafakatname çıkartmıştım ama istemediler bakmadılar . Eylül 2024 ayında da Amerikaya gideceğiz kızımla ama inanın korkuyorum tekrar noterden çıkarasım var yeni bir tane . …
● Gürol Bey sizin de belirttiğiniz gibi biz muvafakat sormuyoruz. Amerika ne yapar bilemem ama aldığınız belge apostilli değilse yine bir işe yaramaz. Madem alacaksınız tercüme ve apostilli olsun.
● Daha önce eşimin iş yerinden belge alıp pasaport dairesine gidiyordum uygulama hala öylemidir
● Merhaba. Konu Nüfus Müdürlüğü ile ilgili benim bir bilgim yok. Selamlar…
● Deniz Bey e verdiği bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Kendisi yanlış bildiğim bir konuyu sıkılmadan uzun uzun anlatarak doğrusunu öğrenmemi sağladı daha sonraki seyahatler için ki daha önce bazı yorumlarla bu konuda daha önce yanlış yönlendirildiğimi anladım. Mesleki olarak pasaport konusunda bilgi alabileceğimiz yetkili bir kişinin bu grupta olmasını bir şans olarak görüyorum ve açıkçası yapılan anlamsız eleştirileri anlamakta zorlanıyorum
● Çok teşekkür ederiz ama 2 çocuğumdan da 18 yaş altı oldukları için muvafakatname istediler
● serap hanım merhaba hangi ülke girişinde istendi acaba?
● prag
● Türkiye den çıkarken bakmışlar
● Harikasınız… Zaman ayırıp bilgi vermişsiniz… Bilgilendim… Teşekkürler
● Herkesin bu bilgileri not etmesi gerekiyor. Gri ve Yeşil pasaportların olur olmaz kişilere verilmesi nedeniyle, Ülkenin yurtdışında getirildiği şartları bilmek istemeyen ve Yeşil pasaportum var diye. Kendini bulunmadık bursa kumaşı zannedenler de öğrenmiş oldular. En yetkili ağızdan. Teşekkürler.
● Çok teşekkürler değerli bilgiler için, arada hadsiz çıkışları olanlar olabiliyor, motivasyonunuzu bozmasın lütfen
● Harika bilgiler kaynağından olunca da başka bir güven seviyesi oldu
● Çok güzel bilgiler vermişsiniz. Teşekkür ederiz. Saçma sapan yorum yapan kendini bilmezler o görmezden gelin. Cevap vermeye bile değmezler.
● çok teşekkür ederim,yeterince Açık ve anlaşılır bir şekilde yazmışsınız.
● Gerçek bilgileri verdiğiniz için çok teşekkür ederiz Çok sağ olun
● Çoook teşekkür ederim kendi adıma gayet açık ve net yazmışsınız herşeyi ihtiyacı olan okuyup anlasın iyi bayramlar herkese
● Açıklama için çok teşekkür ederim. Faydalı bilgiler verdiniz
● Harikasınız paylaşım için çok teşekkür ederiz.
● Güzel bilgiler için teşekkür ederim
● Bilgilendirme için teşekkür ederim.
● Çok faydalı oldu. Zaman ayırıp yazdığınız ve sorulara verdiğiniz cevaplarla postu daha da yararlı bir hale getirdiğiniz için teşekkür ederim.
● Teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş bilgilendirmeleriniz bazen insan bilmediği konuda zorda kalıyor açıklamanız net aramızda olmanız çok güzel oldu hoşgeldiniz
● Gayet açık ve net resmi bilgiler teşekkür ederim.
● Harika olmuş bu. Teşekkür ederiz
● Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Deniz Sönmez.Hep var olun emi.
● Teşekkürler
● Tamamen net ve detaylı bilgiler için,teşekkür ederim .
● Teşekürler gayet net açıklayıcı ve güzel bilgilendirmeler olmuş elinize sağlık
● Bir profesyonelden okumak çok iyi oldu. Teşekkürler
● Ben sadece teşekkür ediyorum. Çok kıymetli bilgiler…
● Ellerinize ve emeğinize sağlık tesekkurler
● Bilgi ve tecrubelerinizi esirgemeyip paylaştığınız için teşekkürler
● Bu açıklamayı okuyanların kafasında hiç bir soru kalmayacaktır diye düşünüyorum. Çok teşekkürler.
● Güzel bilgiler teşekkür ederim.Iyi bayramlar dilerim.
● Çok yararlı ve net açıklamalarınız için teşekkürler. Akıllı davranılıp, yararlanılması dileği ile…
● Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz.
● Teşekkür ederim verdiğiniz güzel değerli bilgi için
● Süpersiniz .çok çok tşkler.
● Her birey kendi uzmanlık alanını sizin gibi anlatırsa tüm üyeler bilgi sahibi olurlar.
● Çok teşekkür ederiz. Çok güzel bilgiler paylaşmışsınız.
● Çok güzel açıklamışsınız. Başa tutturulması lazım. Özellikle yeşil pasaport alınca muvafakatname gerekmiyor konusunu da belirtmişsiniz. Burada aynı şeyi ben yazdığımda “ben avukatım yeşil pasaporta muvafakatname gerekir” diyen arkadaşa da selamlar
● Teşekkürler Deniz Sönmezer.
● Teşekkür ederiz.
● Emeğine sağlık Deniz Bey, birçok kişinin kafasındaki soru işaretlerini giderdiniz,harikasınız
● Teşekkürler çok güzel bilgilendirdiğiniz için bizi
● Çok teşekkür ederim
● Çok teşekkür ederiz Gerçek bilgilere ulaşmak çok önemli
● Teşekkürler hassasiyetiniz ve bilgileriniz için
● Teşekkürler iyi bayramlar
● Çok teşekürler açıklamalarınız çok bilgi verici Brüksel’de aynı sorularla karşılaştım dönüş biletimi ve ingilice ailenin yanına geldim dedim bayağı zorlamislardi
● Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum.
● Teşekkürler
● Teşekkürler.
● Teşekkürler.
● Bilgi için çok teşekkürler
● Buldum nihayet. Teşekkür ederim
● Bilgiler için teşekkürler
● Harika bilgiler, teşekkürler
● Deniz Bey çok teşekkürler.
● Çok teşekkür ederim.
● Şu “yurtdışina cikan çocuklar icin muvafakatname gerekmedigi” konusuna da bir açiklik getirmeniz gercekten cok faydali oldu. Israrla muvafakat gerekir diyen avukatlar bile vardi.
● Bu faydalı bilgiler için çok tşk ederiz.
● Teşekkürler kardeşim
● Teşekkür ederim.
● Teşekkür ederiz…
● Çok faydalı oldu teşekkür ederim
● Teşekkür ederim.
● Teşekkür ediyorum
Yorum gönder