Memurların haftasonu yurtdışına çıkışlarında yıllık izin yazması gerekir mi?
● Memurların haftasonu yurtdışına çıkışlarında yıllık izin yazması gerekir mi? Mesela cumartesi sabah uçağım var pazar gecesi döneceğim. Cumartesi pazara izin yazmam gerekir mi? Yönetmeliklerde filan bir şey var mı bununla ilgili?
● Yok öyle birşey gidebilirsiniz
● İzne gerek yok
● Cuma iş çıkışı gidip, pazartesi sabah dönmek daha eğlenceli oluyor
● Çalıştığınız kuruma göre değişiyor. 15 gün önce izinli olarak yurtdışına gidecek olan eşim, tlf ederek izin talebinde bulunup, bulunmayacağını sordu. Yurtdışı olduğu için talepte bulunun diye cevap geldi. Bazı kurumlar izin dilekçene gideceğin adresi, telefonu yaz yeter der iken, bazı kurumlar “Beni ilgilendirmez kardeşim. Kanun değişti” diyebiliyor.
● Benim bildiğim yurt dışı için 2 günde olsa onay almanız gerekiyor. Devlet memurlarında böyle bir yasa var diye biliyorum. Senelik izin gibi dilekçe veriyorsunuz, adresi yurt dışı şeklinde yaziyorsunuz. Valilik onayına sunuluyor, valilik onaylarsa gidiliyor. Valilik onayı olmadan gidildiğinde sağlık vs herhangi bir konu olduğunda soruşturma açılır ve ceza veriyorlar.
● 1. T.C. Başbakanlığı’nın 18.07.2016 tarih ve 2016/16 sayılı Genelgesi, 09.08.2016 tarih ve 2016/19 sayılı Genelge ile yürürlükten kaldırılmıştır.
● TÜRSAB tarafından Yurtdışına çıkış yapmak isteyen tüm Devlet memurlarının, yetkili amirlerinden aldıkları izin ile çıkış kapılarına gitmeleri gerektiği bildirilmiştir.
● Benden de , baska zamanlarda giden arkadaşlardan da böyle bir belge istenmedi. Ve bunun kaldırıldığını duydum. Sonuçta, polisi pasaport ilgilendirir. Izin durumu, kisinin çalıştığı kurumla arasındaki yasal durumdur
● Yurt içinde ct-pzr için izin yazmıyorsanız gerek yoktur.
● yurt dışı diyor ama.
● çalıştığınız kurumla ilgisi yok, yıllık izin alırken gideceğiniz yeri belirtmeniz gerekir, onun dışında hafasonu, bayram vb resmi tatillerde yurtdışına çıkarken izin almak ya da bilgi vermek gerekmez. eskiden vardı ama kalktı bu düzenlemeler.
● Bildiğim kadarı ile izin yurt dışında bir sağlık problemi olursa işe yarayacak. İzin almadan gider ve başınıza bir şey gelirse orada sağlık masraflarınızı cebinizden ödersiniz diye biliyorum. Siz yine de kurumunuza sorunuz.
● Siz yurtdışına cikacaksiniz amirinize ya da yetkiliye yazın …yurtiçi dahi yazılır ki izin yazınız olsun
● kim diyor yurtici “dahi” yazilir diye?
● enstitü sekreterliği ben degil
● oyle bir kural yok. Baska sehirde ikamet ediyorsam ne olacak?
● Nasıl oluyor iş bir şehirde ev başka bir şehirde her gün şehirlerarası mı.gidip geliyorsunuz ?Gölcük İstanbul çalışan vardı ikametgah belli ve kayitliydi her sabah gitti geldiler bildirilmişti .35 yıl memurluk ben yanlış biliyormusum
● o kural degiseli cok oldu. Kurumumuzdaki personelin yuzde doksani baska sehirde ikamet ediyor.
● 657’ye göre memurun çalıştığı ilin dışına çıkışı izne tabi. Ancak son yıllarda başka şehirden gidiş geliş yapanlar bile var. Onun için olası olağanüstü durumlar için size izin vermeye yetkili makama haftasonu tatilinizi(Haftasonu tatili izne tabi olmadığı için amirini hayır demesi mümkün değil)yurtdışında ….. yerde geçireceğim bilginize arz ederim diye bir dilekçe bırakmanız uygun olur.
● Neden bilgi vermek zorundasınız?Diyelim ki aksilik oldu uçak rötar yaptı ve mesai gününe yetişemediniz veya hastalandınız dönemediniz. Cezai duruma düşmemesiniz için iyi olur.
● tatil günleri il dışına çıkmak uzun süredir izne tabi değil.
● uzun uzun yazmissiniz ama yanlis bilgi vermissiniz. 657’yi tekrar inceleyin.
● Çalışırken, haftasonu il dışına çıkacağımız yeri bile bildirmemiz gerekiyordu.
● En mantıklısı kendi kurumunuzun personel müdürlüğüne sormanızdır kurumunuzun özel kanunu varmı yokmu bilmiyorum ama herhangi bir aksi durumda olumsuz etkilenmemek için izin adresinizin belli olması için resmi izinli çıksanız daha sağlıklıdır
● İyi günler ben yurt dışına çıkmıştım geçen yıl idare bana yazdırdı 5 gün izin yazdiracaktim 1 haftalığına çıkmıştım. 9 gun yazdırdilar bana
● Yönetmeliğe bağlı. Benim çalıştığım kurumda yurtdışına çıkmadan önce izin alınması gerekiyor.
● Ben görev yaparken il dışına çıkıyorum diye bir dilekçe bırakıyordum. Kimseyi bağlamaz ancak yaşanan her hangi bir durumda çalıştığınız şehirde sayılacağınızdan hiç bir masraf karşılanmaz ve konsolosluk sorumluluk almaz
● Bence en net bilgiyi kurumunuzdan almanız sizin hayrınıza
● Cekmecenize boş bir kağıt imzalayıp koyun, her ihtimal e karşılık, sonra gidin… Bütün memurlar illerde vali ilçelerde kaymakam en büyük mülki amir izni olmadan bulundukları mintikayi terkedemez… Ama bu kural esneklesti.. Pek uygulanmıyor.
● pek uygulanmiyor degil. O kural degiseli cok oldu.
● 657 di nin içinde.. 657 değişti mi?
● hep sabit durmuyor. Elbette degisiyor.
● Geçen yıl Almanya’ya gitmiştim. Salı günü gidip, pazar günü dönecektim. İdare, bana, kaza vb açisından garanti olsun diye hafta sonunu da bağlatacak sekilde izin önerdi.
● Ayrıca izinsiz yurt dışına çıkılmaması yönünde, konu ile ilgili çok soruşturma oldugu toplantılarda sürekli gündeme geliyor.
● Her memur aynı kurumda aynı statüde ve aynı yönetmeliklerle çalışmıyor. Hatta aynı kurum içerisinde bile görevden doğan bazı sorumluluklar var. Böyle çok kimsenin umursamadı bir memursanız izin almayın gidin
● Çalıştığınız kuruma bağlı , Normal şartlarda memurların yurdışına çıkarken izin almasına gerek yok, ama bazı memurların ,mesela TSK mensubu birisinin izinsiz yurtdışına çıkışı ordudan atılma sebebi….
● sağlıkçılar içinde geçerli.. bağlı olduğu müdürlüğe adres bilgisi vermesi gerekiyor..olası durumlar için.
● Memur, en büyük ita amirinin yazılı izniyle yurt dışına çıkabilir.
● Tüm memuriyette yurtdışı çıkış izni vardır.
● Aslında haftasonu gittiğiniz için izne gerek yok amma. Gittimiz allah korusun başınıza bir olay veya kaza geldi bütün haklarınız yanar. Çünkü izinsiz gittiniz. Bunu düşünerek hareket etmeliyiz.
● hafta sonunu şehir dışında geçireceğinize dair amirinize bigi dahilinde dilekçe bırakıyorsunuz.Eğer birşey olursa iş yerniz ona göre işlem yapar
● Türk silahlı kuvvetlerinde memur iseniz en az 15 gün evvelden izin ile gideceğiniz yeri yazarak izin almanız gereklidir.. saygılarımla..
● Her çıkışımda gerekli izinleri alıyorum, hatta izin kağıdım da yanımda oluyor her ihtimale karşı…
● Ben de pandemide cuma akşamı İstanbul’a gitmiştim, pazar dönecektim,dönemeden çıkış yasağı geldi,tam iki ay İstanbul’da mahsur kaldım,verdiğim dilekçelerin hiçbiri kabul edilmedi
● Hava şartları değişir, uçak iptal olur, pazar akşam dönemeyebilirsiniz. Tecrübeyle sabit! Amirinize yazılı olarak bildirin.
● En doğrusu kendi personel işlerine sormanız bence
● Memurların yurtdisi cikisinda izin alması gerekiyor
● Bu şekilde direkt bir yazı yok. Yıllar once vardı. Sonradan değişti. Su an bildirirsiniz gibi bir şey yok.
● 2011 yılında o işler kalktı izinsiz çıkabilirsiniz
● Benim bildiğim konu su: İzin almazsanız orada başınıza bir iş geldiğinde Allah omurler versin, burada emeklilik vb haklarınızı, sigorta haklarınızı kaybediyorsunuz, denilmişti. Bu nedenle izinli gitmeniz öneriliyor.
● Kalkt artık. Eskiden varmış. Şuan yok.
● Bence yok
● haber vermeniz gerekir. amirin izin vermesi diye birsey yok. ama bir dilekceyle kisaca su tarihlerde su ulkede olacagim diye kisa bir dilekce vermeniz gerekir. hastalik olur kaza olur rotar olur, isinizin basinda pazartesi olamazsaniz diye…
● Kimseden iç bir yerden izin almanıza gerek yok
● ct-pzr için izin yazmanıza gerek yok ama yurtdışı çıkış nedeni ile bilgi vermek ve yazılı izin belgesi almak zorundasınız. Aksi takdirde disiplin cezası ile cezalandırılırsınız. Memuriyet den ihraca kadar varabilir.
● Gerekmiyor, yönetmelikte bir dönem bulunduğun şehri bile değiştirmek yasaktı şu an hala öyle mi emin değilim
● Eskiden izin gerekiyordu sonra kalktı diye biliyorum
● Çalıştığınız kurumun görev yönetmeliğine göre değişir
Yorum gönder